Sangria z moselského červeného vína Dornfelder
Tradičně se Sangria ve Španělsku připravuje ze suchého vína, pokud ale preferujete sladké drinky, zkuste jí vyrobit z vína polosuchého.
Pro přípravu klasické letní Sangrie budete potřebovat:
1 citrón
1 limetku
1 pomeranč
1 láhev červeného vína - Pozdní burgundy nebo Dornfelderu
1 1/2 hrnku rumu
1/2 hrnku cukru krystal
1 hrnek pomerančového džusu
+ ovoce dle vaší chuti: broskve, jahody, lesní plody
Citron, limetku, pomeranč + další ovoce, které přidáváte dle chuti nakrájíme na tenká kolečka a nasypeme je skleněného džbánu. K ovoci do džbánu přidáme rum a cukr a dáme chladit do lednice cca na 2 hodiny.
Nezapomíneňte před servírováním Sangrii ochutnat a případně upravit sladkost ještě přidáním cukru.