Sangria z moselského červeného vína Dornfelder

Sangria z moselského červeného vína Dornfelder
Sangria je sice původem ze Španělska, ale jak jsme už vyzkoušeli, chutná výborně i z červené pozdní burgundy nebo z tradiční moselské odrůdy Dornfelder.
Recept na Sangrii je velmi jednoduchý, základem je ale použití kvalitního vína.
Tradičně se Sangria ve Španělsku připravuje ze suchého vína, pokud ale preferujete sladké drinky, zkuste jí vyrobit z vína polosuchého.

Pro přípravu klasické letní Sangrie budete potřebovat:

1 citrón
1 limetku
1 pomeranč
1 láhev červeného vína - Pozdní burgundy nebo Dornfelderu
1 1/2 hrnku rumu
1/2 hrnku cukru krystal
1 hrnek pomerančového džusu
+ ovoce dle vaší chuti: broskve, jahody, lesní plody

Ovoce, rum, víno, a pomerančový džus necháme vychladit v lednici.
Citron, limetku, pomeranč + další ovoce, které přidáváte dle chuti nakrájíme na tenká kolečka a nasypeme je skleněného džbánu. K ovoci do džbánu přidáme rum a cukr a dáme chladit do lednice cca na 2 hodiny.
Po dvou hodinách vyndáme základ Sangrie a lehce lžící rozmačkáme ovoce, vmícháme červené víno a sklenici džusu, vše pořádně promícháme. 
Nezapomíneňte před servírováním Sangrii ochutnat a případně upravit sladkost ještě přidáním cukru.

 
Odeslat článek známému   Vytisknout