Ročník 202311,5% alkoholuVíno voní po čerstvých lučních květech a medu, s vyváženou ovocnou chutí s jemnou rafinovanou kyselinou. Výborně se hodí k drůbežím pokrmům a sladkým omáčkám.
Pečený losos se zeleným chřestem
Pro přípravu 4 porcí budete potřebovat:
- cca 800 g filetu z lososa
- 1 kg zeleného chřestu
- 2 citrony
- sůl a čerstvě namletý pepře (doporučujeme růžový pepř)
- 3 lžíce olivového oleje
- dle chuti omyté rané brambory
- moselský ryzlink suchý nebo polosuchý
Předehřejte si troubu na cca 200 °C.
Omyjte rané brambory a nakrájete je na čtvrtky (aby se rychleji propekly). Připravte si pekáč nebo plech s pečícím papírem a lehce osolené brambory pokapané olejem dejte péct do trouby.
Filet z lososa omyjte a nakrájejte na 4 porce. Filety osolte a opepřete a vymačkejte na ně šťávu z jednoho citronu. Omyjte zelený chřest, oloupejte ho do cca jedné třetiny a odřezejte tvrdé konce.
Přidejte filety a chřest do pekáče k bramborám a pečte cca 20 min.
Nalijte si skleničku třeba suchého ryzlinku z Mosely a těšte se na super jídlo!