Oblíbené suché víno. V kombinaci s Rieslingem DOM feinherb, případně fruchtig získáte dárkový set.
Flammkuchen - Alsaský cibulový koláč
Alsaská specialita Flammkuchen, známá také jako Tarte Flambée (francouzsky) je tradiční a oblíbenou lokální delikatesou ideální pro setkání s přáteli, festivaly vína nebo jako večeře.
Výborně ladí k polosuchému ryzlinku.
Flammkuchen je koláč z tenkého těsta posypaný cibulí, slaninou a zalitý osolenou a pepřenou zakysanou smetanou, peče se jen krátkou dobu avšak na vysokou teplotu.
Pro přípravu pravého alsaského cibulového koláče budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 2 polévkové lžíce oleje
- 125 ml vody
- 1 polévková lžíce másla
- 200 g créme fraiche nebo zakysané smetany
- 200 g cibule, nakrájené na půlměsíce
- 100 g slaniny nakrájené na tenko
- sůl a pepř
- Výběrový moselský ryzlink suchý nebo polosuchý
Mezi tím zlehka orestujeme na másle cibuli a slaninu (pouze lehce).
Po 45 minutách rozehřejte na maximum troubu, vyndejte těsto z lednice a vyvalte z něj tenkou placku (pro snadnější práci doporučujeme těsto rozdělit na menší kusy). Tenkou vrstvu těsta potřete créme fraiche nebo zakysanou smetanou a posypeme orestovanou cibulí a slaninou. Přidejte trochu soli a pepře a vložte do předehřáté trouby. Pečte na maximum 10 - 15 min v závislosti na výkonosti vaší trouby.
Hotový koláč nakrájejte na menší kousky, rozlijte ryzlink vašim přátelům a můžete podávat.
Produkty
Výborný polosuchý ryzlink z prémiové řady Goldschild ( " zlatý štítek")
GOLDSCHILD RYZLINK - FEINHERB
POSLEDNÍ 2 LAHVE SKLADEM
GRAACHER HIMMELREICH SPÄTLESE TROCKEN
Příjemný ,vyvážený ryzlink z malého známého rodinného vinařství3 POSLEDNÍ LAHVE
HÜLS - RYZLINK SUCHÝ
2 POSLEDNÍ LAHVEHrozny ryzlinku Alte Reben (Markus Hüls) pocházejí z vinice Kröv - Steffensberg. Díky modré břidlici, která tvoří podloží této vinice je ryzlink Alte Reben lehký a osvěžující s 11,5…