Filet z candáta s omáčkou z ryzlinku rýnského
8 filetů z candáta
3 šalotky
4 lžíce másla
1 lžíce řepkového oleje
1 kg divoké rýže
Umyjte důkladně mrkve, oškrábejte nebo blanšírujte a přidejte je do vroucí vody,vařte po dobu asi 2 minut a mrkve vyjměte.
Předehřejte troubu na 150 stupňů, filé z candáta opláchněte a osušte. Na pánvy rozehřejte máslo s řepkovým olejem, opečte filety z každé strany a přidejte sůl a pepř. V případě, že jsou filety stále nedopečené, vložte je na pečící papír a zapékejte je v troubě dokud není filet z candáta zcela bílý. Mezitím rozehřejeme omáčku z ryzlinku rýnského.
Zeleninu (mrkve a lusky) orestujeme na másle, přidáme pepř a sůl.
Filety s omáčkou a zeleninou servírujeme ideálně s divokou rýží.