Filet z candáta s omáčkou z ryzlinku rýnského

Filet z candáta s omáčkou z ryzlinku rýnského
Pro 8 porcí budete potřebovat:

8 filetů z candáta
3 šalotky
4 lžíce másla
300 ml  rybího vývaru
250 ml suchého moselského ryzlinku
200 ml smetany
2 špetky pepře
2 špetky soli
Směs brokolice, mrkve s natí a hráškových lusků
1 lžíce řepkového oleje
1 kg divoké rýže
Na omáčku nakrájejte velmi najemno šalotku a orestujte na pánvi na másle, poté přilijte smetanu a nechte přibližně 20 minut povařit. Přidejte ryzlink rýnský a vývar a vařte cca dalších 30 minut. Omáčku dochuťte solí a pepřem a dejte na chvilku stranou.
Umyjte důkladně mrkve, oškrábejte nebo blanšírujte  a přidejte je do vroucí vody,vařte po dobu asi 2 minut a mrkve vyjměte.
Předehřejte troubu na 150 stupňů, filé z candáta opláchněte a osušte. Na pánvy rozehřejte máslo s řepkovým olejem, opečte filety z každé strany a přidejte sůl a pepř. V případě, že jsou filety stále nedopečené, vložte je na pečící papír a zapékejte je v troubě dokud není filet z candáta zcela bílý. Mezitím rozehřejeme omáčku z ryzlinku rýnského.
Zeleninu (mrkve a lusky) orestujeme na másle, přidáme pepř a sůl.

Filety s omáčkou a zeleninou servírujeme ideálně s divokou rýží.
 
Odeslat článek známému   Vytisknout